Flierefluiter Concerten

Zondag 21 oktober
Simon van ’t Hof en Rick Bartels

Simon van ’t Hof, piano, en Rick Bartels, fluit, met een interactief programma met muziek van o.a. Satie, Fauré, Ravel, Piazolla, Grieg, Debussy, Bernstein.

Donderdag 29 november.
Theo Heiligers en Cor Luijsterburg

Kunstlezing in de Flierefluiter donderdag 29 november om 20.00 uur
“Kunst in het Interbellum”

In de periode tussen 1918 en 1940 staat bekend als het Interbellum. In de tijd tussen de twee wereldoorlogen vonden m.n. in Berlijn allerlei ontwikkelingen in de samenleving plaats. Men viel van het ene uiterste in het andere. Politiek was daar tot 1933 natuurlijk de Weimarrepubliek. En daarna kwamen Hitler en het nazibewind aan de macht. Deze politieke en maatschappelijke ontwikkelingen hadden een grote invloed op de kunst: schilders, beeldhouwers, componisten en muziekkanten, die in de jaren 20 een grote vrijheid hadden gevoeld, moesten zich na 1933 neerleggen bij de artistieke eisen van de nazi’s of vluchten naar het buitenland. Joodse kunstenaars moesten sowieso vertrekken waardoor het artistieke leven een enorme aderlating te verwerken kreeg.

The Heiligers en Cor Luijsterburg gaan in hun presentatie in op deze ontwikkelingen in de kunst. Aan de hand van afbeeldingen van schilderijen en muziekfragmenten schetsen ze een beeld van de veranderingen in het artistieke leven in Duitsland tussen 1918 en 1940. Daarbij passeren de ellende waarin het Duitse volk verkeerde na het Verdrag van Versailles, de vrolijkheid van het Berlijnse societyleven in de jaren twintig met alle kwalijkheid daarvan achter de schermen en de triestheid van de jaren dertig de revue. Zij tonen werk van schilders als Karl Hubbuch, Otto Dix, Christian Schad en de bij de nazi’s populaire Adolf Ziegler. En ze laten u muziekfragmenten horen en zien van o.a. Kurt Weill, Paul Abraham, Alban Berg, Victor Ullman, Paul Hindemith en de door de nazi’s geaccepteerde Richard Strauss en Carl Orff.

presentatie Theo Heiligers en Cor Luijsterburg over muziek en beeldende kunst tijdens het Interbellum.

Aanvang 20:00
Zaal open 19:30
Toegang 7,50 Euro

Zondag 2 december.
Lizet van Beek en John Vaillant

Lizet van Beek, sopraan, en John Vaillant, gitaar, met het programma ‘Stemmen uit de oorlog’. Gedichten en muziek over en uit Wereldoorlog l (100 jaar geleden geëindigd).

Zondag 12 december.
Paul Hoogeboom met het Klein Staand Filharmonisch Blazersensemble.

Paul Hoogeboom, klarinet, met het Klein Staand Filharmonisch Blazersensemble.

Aanvang: 15:00
Zaal open: 14:30
Entree: 10 Euro

Zondag 27 januari.
Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg, zangeres, actrice en presentatrice met een liedjesprogramma.

Aanvang: 15:00
Zaal open: 14:30
Entree 10,00 Euro

Zondag 24 februari.
het Davirotrio met Lieke Daniels

Tijdens dit concert neemt het Dáviro Trio u mee op een reis langs verschillende
hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis, voorzien van een gesproken toelichting op de
verschillende werken.

Het Dáviro trio werd in 2017 opgericht door Nederlandse violiste Lieke Daniels, Spaanse celliste Clara Rivière Visier en Mexicaanse pianist Guillermo Quintero Rojas. De musici hebben alledrie hun masterdiploma behaald aan het conservatorium van Tilburg en repeteerden in januari 2017 voor het eerst samen.
Hun repertoire bestaat uit grote pianotrio’s van componisten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw,zoals Beethoven, Brahms, Rachmaninoff en Shostakovich, in combinatie met licht klassieke werken en volksmuziek.
De veelzijdigheid in repertoire en hun energieke muzikale interpretaties stellen dit vurige kamermuziekensemble in staat een heel breed publiek te kunnen bereiken.
Sinds september 2018 is de uit Taiwan afkomstige Chiung-Yin Huang de nieuwe celliste
geworden van het trio. Ook zij studeert aan het Fontys conservatorium in Tilburg en zal dit jaar haar masterexamen afleggen.

Aanvang 15:00
Zaal open 14:30
Entree 10,00 Euro

Zondag 31 maart.
Singer/songwriter Katrien Verheijden.

Singer/songwriter Katrien Verheijden.

Aanvang 15:00
Zaal open 14:30
Entree 10,00 Euro

Zondag ? april.
Koperensemble Fokhus

Koperensemble Fokhus uit Den Bosch.

Aanvang 15:00
Zaal open 14:30
Entree 10,00 Euro

Zondag 26 mei, Tangoduo Huub de Bruijn en Tim Panman

Waan je even in een salon in Buenos Aires, met tangos, valses, milongas en poëtische verhalen en anekdotes.

Zanger Huub de Bruijn en gitarist Tim Panman brengen samen een gepassioneerd Argentijns tangoprogramma. Huub zingt met een warme en meeslepende stem over verloren liefdes, verdwenen buurten en verscheurde levens, thema’s die doorklinken in het virtuoze gitaarspel van Tim. Hij begeleidt Huub met arrangementen van eigen hand en excelleert in zijn solo’s op gitaar. Naast tangos, valses y milongas worden werken uit de Argentijnse folklore gespeeld.

Gitarist Tim Panman heeft zich gespecialiseerd in tango, flamenco, klassieke muziek en Zuid-Amerikaans folkloristische muziek. Hij heeft zowel zijn bachelor- als mastertitel bij het Codarts Conservatorium in Rotterdam behaald.

Huub de Bruijn, van oorsprong pianist en accordeonist, is zich de afgelopen jaren steeds meer gaan toeleggen op het ontwikkelen van zijn diepe baritonstem. Hij volgde tangozang- en interpretatielessen bij o.a. Juan Carlos Tajes en pianolessen bij tangopianist Wim Warman, docent op het Rotterdamse conservatorium. Sinds 2012 is hij één a twee keer per jaar in Argentinië om af te spreken met zijn muzikale vrienden en de ontwikkelingen te volgen.

In de video speelt het duo een compilatie van Nostagias, Paisaje en Sur. Met korte poëtische vertellingen en anekdotes word je van begin tot eind meegenomen in een betoverende sfeer, waardoor je je even in Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika, waant!

Aanvang 15:00
Zaal open 14:30
Entree 10 Euro

Zondag 23 juni.
Allegria in Concert

Allegria In Concert! Vier muzikanten spelen de allergrootste hits spelen van o.a. Neil Diamond, Adèle, Sting, Moody Blues, Simon and Garfunkel,Buddy Holly en Neil Young. Deze nummers worden afgewisseld met door Simon van ‘t Hoff bewerkte en virtuoos vertolkte Klassieke-, Jazz-, Pop-, Boogie Woogie- en Blues songs, wat het concert zeer afwisselend maakt.

Aanvang 15:00
Zaal open 14:30
Entree 10 Euro

Programma

We zijn nog in overleg met Martijne van Dijk en haar Parijse saxofoonkwartet over een heel bijzonder programma dat ze gaat brengen tijdens een korte tournee in Nederland in april 2019. Ze zullen dan een strijkkwartet van Ravel spelen en een speciaal voor hen gecomponeerd muziekwerk gebaseerd op een sprookje met Franse teksten. Hierover later meer.
We hopen dat het programma voldoende is om uw interesse op te wekken. Noteer vast in uw agenda de concerten die u zou willen bezoeken.

Toegang

Om een concert of lezing te bezoeken vragen we van u een kleine bijdrage. Deze is vooral bedoeld als vergoeding voor de artiesten.
Toegang tot een concert: 10 Euro
Toegang tot een lezing: 7,50 Euro

reserveren